013 - 207 49 19 info@baazz.nl

BaazZ is gespecialiseerd in het begeleiden van (startende) ondernemers en heeft een succesvolle methode ontwikkeld om meer klanten te genereren. De komende tijd zal BaazZ een aantal blogs met informatie en tips uitbrengen rondom dit onderwerp.  

Tip II: Wat wordt jouw weggever?

Als ondernemer probeer je toekomstige klanten te bereiken en aan je te binden. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat potentiële klanten, die nog niet bekend zijn met jouw dienstverlening of product, voor jou kiezen?

Het mooiste zou zijn als zij jouw product vooraf leren kennen. Zodat jouw potentiële klanten een bewuste keuze kunnen maken. Hierin ligt voor jou dus een kans!

Bedenk iets waardevols om gratis weg te geven!

En iets waardevols betekent iets van waarde! Iets waar de ander ook echt iets aan heeft. Hierin kan jij een verschil maken ten opzichte van anderen en tevens laten zien wie je bent.

Een voorbeeld hiervan is het gratis kennismakingsgesprek, iets wat bijna iedereen doet. Maar een kennismaking betekent simpelweg dat je een voorstelronde hebt, je hoort het probleem van de klant aan en je geeft aan dat je hier een oplossing voor hebt. Maar die vertel je dan vaak niet… Ondertussen probeer je de klant wel te verleiden om voor jou te kiezen omdat je een oplossing in het vooruitzicht stelt. Je geeft de klant dus eigenlijk…niets!

Wij geloven veel meer in een gratis adviesgesprek. Dan heb je nog steeds een voorstelronde, je hoort ook het probleem van de klant aan maar in plaats van het vooruitzicht van een oplossing te bieden, help je je potentiële klant direct op weg met advies en waardevolle informatie. Zo heeft hij/zij direct al iets om mee aan de slag te gaan. En jij laat zien dat je specialist bent en daarmee de aangewezen persoon om te helpen met het oplossen van zijn/haar probleem. Waardoor je het voor je potentiële klant makkelijker maakt om voor jou te kiezen. Laat dat nou net jouw doel zijn!

Dus wees niet bang om iets weg te geven. Zie het als een kans! En geef iets weg van waarde zodat de potentiele klant jouw waarde ervaart.

Hieronder wat voorbeelden van zaken die je weg kunt geven:

  • Waardevolle tips
  • Gratis training
  • Samples van producten
  • Gratis adviesgesprek
  • Gratis scan of analyse
  • ……………….

Weet jij inmiddels wat jij jouw potentiële kant gaat geven?

Mocht je dit toch lastig vinden, neem dan contact met mij op! We helpen je graag verder. In een gratis adviesgesprek kunnen we je tips en tricks geven. Neem gerust contact op via info@BaazZ.nl of kijk op www.BaazZ.nl voor meer informatie.