013 - 207 49 19 info@baazz.nl

branches die profiteren van de coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact op de ondernemers in Nederland. Ondanks dat het voor een aantal ondernemers problemen met zich meebrengt, zijn er ook ondernemers die juist profiteren van de coronacrisis. Een aantal branches die het momenteel goed doen in deze crisis lichten we hieronder uit.

 

Supermarkten en drogisterijen.

Doordat veel consumenten onrustig zijn, zijn ze de afgelopen periode flink aan het hamsteren geslagen. Supermarkten plukken daar de vruchten van, en behalen momenteel recordomzetten. Drogisterijen profiteren ook van de situatie en verkopen vooral veel handzeep en handgel.

Wanneer je twijfelt over het opstarten van je eigen onderneming, is de levensmiddelen branche dus erg interessant. Er is immers genoeg vraag naar deze producten, ook als het virus straks achter de rug is. Zorg dat je bij het bepalen van de producten die je wil aanbieden vooral kiest voor producten die lang houdbaar zijn, zoals pasta, rijst en conserven. Een andere tip is om middelen aan te bieden die gerelateerd zijn aan de hygiëne van consumenten, zoals zeep en toiletpapier.

Heb je momenteel al een winkel, dan zou je ervoor kunnen kiezen om je assortiment uit te breiden met levensmiddelen. Wanneer je bijvoorbeeld een winkel hebt waarin je sportkleding verkoopt, dan zou je kunnen uitbreiden naar producten die passen bij iemand die actief sport (zoals volkoren pasta’s of eiwitshakes).

 

Online retailers

Aangezien veel klanten nu thuisblijven, besluiten veel fysieke winkels om dicht te gaan. Daar staat tegenover dat consumenten veel meer online zijn. Ze bestellen hun spullen nu liever via het internet dan dat ze risico lopen door naar buiten te gaan. Veel webshops draaien op dit moment dan ook overuren.

Als starter, maar ook als gevestigde ondernemer, kun je hier ook goed op inspelen. Wil je een eigen onderneming beginnen, zorg dat je je producten en diensten dan online aan kunt bieden door bijvoorbeeld een webshop te beginnen. Ben je een gevestigde ondernemer met een fysieke winkel? Ook dan is het verstandig om je producten of diensten nu online aan te gaan bieden.

Ben je niet zo goed met het bouwen van websites? Geen probleem. Onze partner https://dvdvwebdesign.nl/ helpt je zo aan een hele mooie webshop.

 

Horeca / restaurants die thuisbezorgen

Doordat mensen steeds minder risico willen lopen en zoveel mogelijk binnen blijven, hebben de restaurants die thuis bezorgen het nu ook ontzettend druk. De app Thuisbezorgd heeft afgelopen week bijvoorbeeld al een storing gehad omdat er zoveel mensen tegelijk aan het bestellen waren.

Kun je goed koken of vind je het leuk om bijvoorbeeld taarten te bakken, dan zou je je eigen onderneming kunnen starten en je maaltijden of taarten bij mensen thuis kunnen gaan bezorgen. Een andere optie is bijvoorbeeld het thuisbezorgen van bier of wijnpakketten. Doordat veel mensen hun avonden nu thuis spenderen is hier veel vraag naar en hier kun je als starter of gevestigde ondernemer goed op in spelen.

 

Online dienstverlening

Naast het feit dat er veel producten online worden verkocht, zijn veel consumenten nu ook geïnteresseerd in diensten die online beschikbaar zijn. Ook dit zorgt voor kansen voor zowel starters als gevestigde ondernemers. Zo is het belangrijk om, zeker nu, gezond te blijven en regelmatig te sporten. Aangezien de sportscholen dicht zijn, zijn mensen op zoek naar andere alternatieven. Je kunt hierop inspelen door workoutschema’s en oefeningen online aan te bieden. Ben je personal trainer en kun je momenteel niet met klanten in contact komen? Biedt je sessies online aan en coach ze via Skype.

Er zijn echter veel meer trainingen die je online kan aanbieden. Zo hebben veel scholieren binnenkort eindexamens of tentamens. Was je erg goed in een bepaald vak, denk dan bijvoorbeeld aan het starten van online bijlessen of examentrainingen.

 

Transport

Veel kleinere winkels willen in deze tijd thuis bezorgen, maar beschikken niet altijd over de middelen om dit ook daadwerkelijk te doen of vinden het wellicht makkelijker om dit uit te besteden. Ook dit is een kans waar je op in kan spelen. Start je eigen transportbedrijfje en benader bedrijven die al thuisbezorgen of je ze kan helpen. Daarnaast kun je bedrijven benaderen die dit wellicht nog niet doen en biedt aan dat jij dit voor ze kan doen.

Heb jij nog een gouden tip voor andere ondernemers over branches die het goed doen in de Coronacrisis? Laat het weten in de reacties!