013 - 207 49 19 info@baazz.nl


Kom jij na werktijd thuis met stoom uit je oren, stresslevels die door het dak heen gaan en vooral een hele hoop frustratie? Wees gerust, je bent hier zeker niet de enige in. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse werknemers zich ongelukkig voelt op de werkvloer. Een slechte zaak, want de gevolgen hiervan strekken vaak veel verder dan alleen de werkvloer.

Werkdruk

Als gevolg van het niet op je plek zitten op je werk, daalt bij werknemers automatisch ook de motivatie om te presteren. Hierdoor ligt de drempel voor een te zware werkdruk al gauw een stuk lager, omdat je er simpelweg geen energie meer voor kan opbrengen. Het resultaat is dat werknemers veel sneller hoge stresslevels ervaren en niet meer om kunnen gaan met de werkdruk.

Ieder jaar weer neemt het aantal werknemers met een burn-out toe. Momenteel kampen bijna 1,4 miljoen (!) werknemers binnen Nederland met burn-out klachten. Dit kost niet alleen werkgevers veel geld, maar gaat ook sterk ten koste van de levenskwaliteit van de werknemer. Je zou moeten werken omdat je hier plezier in hebt. Werk waarin jij als persoon je ei kwijt kunt, waar je passie in naar voren komt. Geen werk wat je alleen maar onvrede en stress oplevert.

Stress

Het is aangetoond dat stress niet alleen mentaal heel zwaar is, maar ook nog eens sterke negatieve lichamelijke effecten heeft. Stress leidt bijvoorbeeld al gauw tot overgewicht door het laten toenemen van cortisol. Daarnaast verlaagt het de testosteron in je lichaam, waardoor je nog minder energie en kracht kunt opbrengen. Ook zorgen hoge stressniveaus voor slapeloosheid, vermoeidheid, lusteloosheid, ziektes en nog veel meer dingen die je liever niet hebt.

Voor werkgevers is het ook belangrijk om actief ervoor te zorgen dat hun werknemers plezier hebben op hun werk. In een uitzending van Brandpunt bleek dat de kosten van onderpresterende werknemers namelijk een totaal van meer dan €3,6 miljard per jaar bedragen. Gemotiveerde werknemers, zonder enorme ladingen aan stress, zijn namelijk vele malen productiever. Zij kunnen zich beter concentreren, zijn pro-actiever en kunnen omgaan met een hogere werkdruk. Genoeg reden dus voor werkgevers om hier wat extra aandacht aan te besteden.

 

Twijfel jij of je wel op je wel op je plek zit? Doe de gratis Zitikopmijnplek Check!