013 - 207 49 19 info@baazz.nl

Ten eerste is het werken met collega’s supergezellig. Het is gezelliger dan alleen. De maandagochtend is dan ook leuker met collega’s. Op de maandagochtend start je de werkweek met een kopje koffie en met het bespreken van jouw geweldige, of minder geweldige, weekend. De werkwerk afsluiten is ook leuker met collega’s dan alleen. Een VrijMiBo is een stuk leuker met je favoriete collega’s. Een goede werkvriend(in) zorgt ook voor meer werktevredenheid waardoor je iedere dag met meer plezier naar je werk gaat. De meeste tijd van de week spendeer je op het werk en het maakt je gelukkiger als je een goede band hebt met je collega’s. In een team waar jij je thuis voelt, stijgt de motivatie en betrokkenheid in de organisatie om samen naar een doel toe te werken.  

 

Als je even niet zo’n goed weekend of niet zo’n goede week hebt gehad, zijn jouw collega’s er voor je. Ook als je er even niet uitkomt met je werk. Bij vragen kan je altijd bij je collega’s terecht en zij zullen in veel gevallen jou direct helpen. Ook zullen jouw collega’s je inspireren en anders naar dingen laten kijken. Voor steun kan je ook altijd bij jouw collega’s terecht als er bijvoorbeeld vervelende dingen gebeuren in je privéleven. Je kan met hen op emotioneel gebied praten. Collega’s staan dicht bij jou én dicht bij jouw werk en hebben vaak een mening over je werk. Ze hebben verstand van het werk wat je doet en je kunt ze altijd om feedback vragen. Een collega is ook de meest geschikte persoon om feedback van te vragen over je werk en van die feedback kan jij weer leren. Alleen zo kom je verder in de ontwikkeling en groei van jezelf, maar zo krijg je ook de kans om te groeien in je werk. Het is wel belangrijk om andere collega’s ook groei en ontwikkeling te gunnen. 

 

Daarnaast zullen je collega’s jouw netwerk vergroten. Een netwerk is belangrijk voor het verloop van je carrière en die mensen kunnen wellicht in de toekomst goed van pas komen. Hoe meer mensen je kent, des te meer kans je hebt op een andere baan. Bovendien is het makkelijker om je eigen dromen te verwezenlijken als je contacten hebt die invloedrijk zijn en jou steunen. Ook kan een mens niet zonder andere mensen. We zijn sociale wezens en we zijn gelukkiger met een groot netwerk.  

 

Collega’s zijn ook belangrijk voor jouw ontwikkeling. Je kunt veel van ze leren over hoe je duidelijk communiceert en samenwerkt met elkaar. Je leert niet alleen samenwerken met je leukste collega’s, maar je leert ook samenwerken met collega’s die je wat minder liggen. Het samenwerken en communiceren is zowel zakelijk als privé belangrijk. In het privéleven moet je ook leren omgaan met de irritante buurvrouw waar je het niet goed mee kan vinden.  

Het is bewezen dat mensen die je niet uit kan staan goed zijn je hersenen. Jouw hersenen moeten een manier vinden om met diegene om te gaan. Jouw hersenen worden aan het werk gezet en dat is gezond voor de hersenen. Doordat jouw hersenen meer inspanning leveren, gaat de stofwisseling omhoog en hierdoor zullen er meer ‘contactpunten’ in de hersenen ontstaan. Ga dus die zeurende collega of irritante buurvrouw niet uit de weg en ga de uitdaging aan. 

 

Ben jij opzoek naar een leuke baan met leuke collega’s? BaazZ helpt jou naar het zoeken van jouw werkgeluk! Neem direct contact met ons op.