013 - 207 49 19 info@baazz.nl

person using MacBook Pro 

Stabiel inkomen 

Als werknemer in loondienst heb je een stabiel inkomen. In het contract, wat je aan het begin van je loondienst tekent, staat uitgelegd wat de duur is van je contract, het aantal uur wat je per week gaat werken en hoeveel loon je iedere maand zult ontvangen. Je bent verzekerd van een vast inkomen. Iedere maand krijg je hetzelfde salaris op je rekening gestort, wat het aantrekkelijk maakt om te werken in loondienst.  

 

Vangnet 

Werknemers in loondienst bouwen automatisch pensioen op. Dit is niet als je start als ZZP’er. Je hebt een vangnet als je werkt in loondienst. Als je ziek bent, word je in die periode gewoon doorbetaald. Als je met vakantie gaat, gaat je loon gewoon door. Daarnaast krijgen werknemers in loondienst een extraatje, namelijk vakantiegeld. Zo worden de extra kosten van de vakantie gedekt. De toelage staat los van het opnemen van betaald verlof. Als je zonder werk komt te zitten, krijg je een werkloosheidsuitkering. Dit geldt allemaal niet voor een ZZP’er. Als een ZZP’er inkomen wil bij ziekte, ouderdom of werkloosheid, moeten zij daar zelf voor zorgen. 

 

Collega’s 

Werknemers kiezen vaak voor werken in loondienst, omdat ze zo meer sociale contacten hebben. Het is vaak met collega’s vaak gezelliger dan alleen werken. Op de maandagochtend kan je het weekend met je leukste collega’s delen en een VrijMiBo is een stuk minder leuk in je eentje. Collega’s maken je ook gelukkiger. Een goede band met jouw collega’s maakt je gelukkiger op de werkvloer, waardoor je het leuk vindt om naar je werk toe te gaan. Daarnaast kunnen collega’s je ook helpen in moeilijke tijden. Je bouwt tenslotte een vertrouwensband op. Ook als je ergens even niet uitkomt, zijn je collega’s er om je te helpen. Je kan dan ook veel van ze leren en dat kan weer bijdragen aan je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Je kan ze vragen om feedback om zo nog verder te groeien in je werk. Collega’s laten je uitdagen in je werk en waarderen jou in wat je doet en wat je bereikt. 

 

Vaste werktijden 

Werknemers in loondienst hebben vaste werktijden, vaak van 09:00 tot 17:30 uur. Dit is vastgesteld in jouw contract. ’s Avonds ben je dan ook vrij en ben je niet met werk bezig. Als ZZP’er ben je vaak dag en nacht en in het weekend bezig met je werk. Bij het werken in loondienst is dat zelden het geval. Door op jouw vrije dagen en ’s avonds niet bezig te zijn met werken, heb je tijd voor andere dingen en is er tijd voor ontspanning. Dit geeft weer genoeg energie om iedere werkdag gefocust aan de slag te gaan. 

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel zin om te starten met een andere baan of heb je hulp nodig bij het vinden van werkgeluk bij je huidige of nieuwe baan? Neem dan direct contact met ons op! Wij zijn van mening dat BaazZ jou kan helpen naar het vinden van jouw werkgeluk!