013 - 207 49 19 info@baazz.nl

Wie is Rinayla Josepha?

Rinayla is geboren in Curaçao en opgegroeid in Julianadorp, Noord-Holland. Ze is de trotse moeder van twee kinderen. Rinayla heeft SPW (sociaal pedagogisch werk) gestudeerd en afgerond in Hoorn. Door de tijd heen heeft Rinayla meerdere banen gehad en heeft ze op meerdere plekken in Nederland gewoond.

In april 2010 heeft Rinayla gesolliciteerd bij een kinderendagverblijf, waar ze werd aangenomen als Pedagogisch medewerker. Na drie maanden hard werken kreeg ze de vraag of ze interesse had in de functie van Regiomanager. Ze heeft vanuit deze functie een aantal kinderdagverblijven van A tot Z mogen opzetten. Het was een ontzettend leuke en leerzame tijd die geresulteerd heeft in een grote passie voor deze branche

Helaas kwam Rinayla door de crisis, die de kinderopvang hard raakte, zonder werk te zitten. Dit was een heftige periode. Rinayla heeft vervolgens op Schiphol gewerkt als vluchthavenbeveiliger. Ze maakte soms wel 65 uur per week. Het werk was onregelmatig qua tijden, wat maakte dat het heel lastig te combineren was met haar gezin. Na afloop van haar contract kwam Rinayla een vacature als servicemedewerker bij NS tegen, waar ze zeven jaar met veel plezier en passie heeft gewerkt. Helaas kwam haar baan op de tocht te staan vanwege een reorganisatie. Dat was even slikken, maar Rinayla zag in dat het ook kansen bood en dat heeft haar doen besluiten haar ondernemersdroom waar te gaan maken.

Wat voor onderneming ga je starten en waarom?

Rinayla start een gastouderopvang. Ze gaat terug naar haar vroegere passie van het kinderdagverblijf, alleen doet ze het nu vanuit huis en als zelfstandige. Haar plan is om 1 augustus te beginnen.

Rinayla heeft al langer een ondernemersdroom, maar het is er nooit van gekomen. Ze vond het eng om de stap tot ondernemer te zetten, “omdat je de garantie van inkomsten opgeeft voor een onderneming waar je helemaal geen zekerheid mee hebt.”

‘’Mijn moeder is 19 januari overleden en deze klap kwam echt heel hard aan. Ze is 58 geworden en heeft niet alles kunnen doen wat ze wilde. Toen kwam NS in begin maart met de reorganisatie en dat je er vrijwillig uit kon en toen was het duidelijk voor mij. Dan ga ik er ook echt voor. Dan ga ik echt doen wat ik leuk vind, voor mezelf.’’

Rinayla gelooft volledig dat dit het pad is wat ze moet bewandelen.

‘’Het leven is te kort om niet te kiezen voor de dingen die je leuk vindt. Ik heb er veel zin in en het is een wel-overdachte keuze geweest om te gaan doen wat ik wil doen’’, aldus Rinayla.

Waar ben je het meest trots op met wat je tot nu toe hebt bereikt?

Rinayla vertelt dat het afgelopen half jaar heel snel is gegaan. Van het bericht van de reorganisatie, en het bijbehorende rouwproces naar het “terugkeren” naar een oude droom en het starten van een eigen onderneming.

‘’Hetgene waar ik het meest trots op ben, is het feit dat ik nog steeds met beide voeten op de grond sta en dat ik eigenlijk al zo ver ben dat ik klaar ben om te beginnen met ondernemen’’, aldus Rinayla.

Zijn er enige obstakels geweest tijdens het traject naar het ondernemerschap toe?

‘’Ik ben tegen wat financiële problemen aangelopen. Ik heb moet schuiven met spullen die ik moest kopen en bepaalde dingen moeten uitstellen, maar ik weet dat het zich terugbetaalt. Ik maak me dus geen zorgen.’’

Zo had Rinayla een bedje overgekocht van iemand. Dit bedje bleek echter te oud te zijn om goedgekeurd te worden voor een kinderopvang. Ze heeft toen een nieuw bedje moeten kopen. Ook heeft Rinayla een bolderkar gekocht die twee keer zo duur was als wat ze gebudgetteerd had.

Hoe heb je de begeleiding van BaazZ ervaren?

‘’Ik vind Inge geweldig. Ze heeft me heel goed geholpen en is geduldig geweest. Toen ik met haar begon, zat ik volledig in mijn rouw en ze heeft hier heel veel begrip voor gehad.‘’

Rinayla heeft nu ongeveer drie maanden begeleiding van Inge van BaazZ en vindt het contact sinds de eerste ontmoeting heel persoonlijk en fijn. Inge neemt initiatief door regelmatig een berichtje te sturen of alles goed gaat. Ze houdt haar bij de les en stelt vragen over zaken waar Rinayla nog niet aan had gedacht en geeft haar ook gelijk de stappen om direct actie te nemen.

‘’Als ik zelf iets in mijn hoofd had en sprak dit hard op uit, bracht ze me gelijk in contact met een persoon die me hierbij kon helpen. We hingen op en 10 minuten later kreeg ik al een appje van Inge over bepaalde personen in haar netwerk die ik kon benaderen.’’

Inge pakt gelijk door en daar houdt Rinayla van, want zo is zij zelf ook.

Waar kunnen mensen jou vinden?

https://www.linkedin.com/in/rinaylajosepha

Ter afsluiting

‘’Ik wil Inge en BaazZ heel erg bedanken voor de begeleiding die ze tot nu toe hebben gegeven. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik ben benieuwd wat de toekomst mij brengt’’, aldus Rinayla.